Albert Taminiau

Over mij

Albert TaminiauMijn naam is Albert Taminiau (29 maart 1973) en woon in Amsterdam. Sinds 1999 zit ik in het HRM-vak na mijn studie HBO P&O afgerond te hebben aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik ben mijn carrière begonnen bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), de gezamenlijke faculteit Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit.  In totaal heb ik bij ACTA 9 jaar gewerkt en met alle facetten van het HRM-vak te maken gehad in deze dynamische professionele zorg, onderwijs en onderzoeksomgeving. Uiteindelijk ben ik bij ACTA doorgegroeid tot senior P&O-adviseur en gaf ik leiding aan de P&O-administratie. Bij de UvA heb ik in die periode 1,5 jaar lang een management-development-programma mogen volgen (afgerond in 2007) waar ik veel inspiratie en nieuwe inzichten heb verkregen.  

Na mijn loopbaan bij ACTA ben ik in 2008 begonnen als zelfstandig HR-adviseur om mijn kennis en ervaring toe te kunnen passen bij andere organisaties. Als adviseur heb ik verschillende opdrachten gehad bij grote en kleine (MKB) organisaties, zowel profit en non-profit (zie portfolio). Mijn kracht als adviseur zit in mijn praktische aanpak en insteek waarbij ik altijd gericht ben op concreet resultaat en organisatiebelang (waarom?) en als volledig business partner fungeer.  Ik kan snel schakelen en bij een nieuwe organisatie ben ik snel ingewerkt zonder mijn onafhankelijkheid te verliezen.  

Het onderhouden van mijn vakgebied en verdere professionalisering doe ik o.a. via de NVP (vakblad/ workshops/ congressen) en het alumninetwerk van het UvA MD programma. Daarnaast heb ik elke twee maanden intervisie met Alumni van het MD programma.

Mijn visie op HRM is dat er altijd een toegevoegde waarde moet zijn op de core business anders hoef je het niet te doen (HRM is geen doel). Ik zie daarbij dat personeel, als ze optimaal kan functioneren, het succes van de organisatie bepaalt en daarmee de belangrijkste succesfactor is. Het doel is dan de juiste persoon op de juiste plek, wat in het voordeel is van zowel werkgever als werknemer en ten goede komt aan de organisatie en resultaat. Een HRM-afdeling moet vanuit deze visie het management kunnen ondersteunen als integere, betrouwbare en resultaatgericht businesspartner.

Vanaf oktober 2014 ben ik gaan samenwerken met Edwin van der Steeg en zijn wij het adviesbureau TaSte consultancy gestart. Wij adviseren organisaties vanuit een combinatie van HR en procesmanagement. Ons motto is dat het beter, leuker makkelijker kan. Vanaf okt 2016 zijn alle werkzaamheden van Taminiau HRM opgegaan in TaSte consultancy. 

SAMENWERKING
Ik werk graag samen met hrm@interim, boscoaching en hrm en Panders HRM.

Sponsoring

Vanuit Taminiau HRM sponsor ik regelmatig een goed doel, in 2012 was dit de wielerploeg van Gasterra voor de Tour for Life ten behoeve van Artsen Zonder Grenzen. In 2013 sponsor ik vanuit Taminiau HRM de stichting Meet Kate, een kleinschalige organisatie in Ghana met grote doelen.